Μουσική

hhh

Mουσική Mozart - Adagio & Fugue in C-Moll KV 546

Το "Adagio and Fugue in C minor, K. 546", αποτελεί μια σύνθεση του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ για έγχορδα. Καταχωρήθηκε στα έργα του Μότσαρτ στις 26 Ιουνίου του 1788 στη Βιέννη με τίτλο "A short Adagio".

Mουσική  Mozart - Masonic Funeral Music K477

Η σύνθεση αυτή γράφτηκε για την νεκρώσιμη ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1785 στη μνήμη των δύο Τεκτονικών αδελφών του Μότσαρτ.


Mουσική  Mozart - Freimaurer Kantata KV 623

Σύντομη Τεκτονική  Καντάτα’ (Eine Kleine Freimaurer Kantate KV 623). Γράφτηκε το Νοέμβρη του 1791, λίγο πριν από το θάνατό του, για την τελετή της καθιέρωσης ενός καινούριου ναού της στοάς «Νεοστεφανωμένη Ελπίδα», και είναι το τελευταίο ολοκληρωμένο έργο του Μότσαρτ.

Mουσική Sibelius - op. 113 no. 6

Τεκτονική Τελετουργική μουσική για μεικτή χορωδία και ορχήστρα.


Mουσική  Mozart - The Magic Flute (Εισαγωγή)

Ο Μαγικός Αυλός, έργο πλούσιο σε συμβολισμούς, για το οποίο έχουν προταθεί πολυάριθμες ερμηνείες, διαπνέεται από τις ιδέες του Τεκτονισμού.

Mουσική  Mozart - Cantata KV 619

Έχει για τίτλο την φράση  «Σεις που αγαπάτε το Δημιουργό του Κόσμου» (Die ihr des unermesslichen Welltals Schoepfer ehrt KV 619), είναι για σόλο τενόρο με συνοδεία κλειδοκύμβαλο. Η καντάτα αυτή, γράφτηκε τον Ιούλιο του 1791 κατά παραγγελία του F.H. Ziegenhagen.